Joop Koopman

Joop Koopman

 


Joop volgde in de jaren 60/70 de opleiding aan de Pedagogische  Akademie te Beverwijk. In de jaren 80 studeerde hij aan de Akademie voor Beeldende Vorming te Amsterdam. Na ruim 25 jaar werkzaam geweest te zijn in het onderwijs, leraar basisonderwijs en vervolgens leraar handvaardigheid in het voortgezet onderwijs is hij  in 2001 full-time kunstenaar geworden.

Joop maakt keramische beelden voor binnen en buiten. De keramische beelden zijn vorstbestendig en kunnen dus zomer en winter buiten staan.

Geinspireerd door vruchtbaarheidsbeelden uit verschillende perioden en verschillende culturen maakt Joop op geheel eigenzinnige wijze en in geheel eigen stijl zijn vrouwen-figuren.

Joop had zijn eerste expositie in beeldentuin Akermare te Akersloot. Daarna was hij vaste exposant bij galerie Lughien in Amsterdam en volgden galeries in Grootschermer, Den Helder, Groningen, Roermond, Amersfoort, Helmond, Etten-Leur, Rotterdam, Beverwijk, Heemskerk , Castricum, Woudsend, Leeuwarden, Haarlem etc. Ook op verschillende keramiekmarkten geeft Joop acte de precense: Dwingeloo, Den Haag, Delft, Lisse, de Kunstschouw op Schouwen-Duiveland, Bergense Kunsttiendaagse en Antiekade in Heiloo. In 2014 vond in het gemeentehuis  van Heemskerk een overzichtstentoonstelling plaats van 13 jaar Keramiek. De beelden van Joop worden ook verkocht bij galerie Smelik en Stokking in Den Haag. 

Sinds 2009 zijn verschillende beelden in brons gegoten. Jaarlijks tijdens de Kunstroute Uitgeest in juni is er een grote tentoonstelling aan huis waar dan zo’n 70 werken worden geëxposeerd.

Joop kwam 5 jaar geleden in aanraking met yoga. De yoga zelf sprak hem erg aan en wat hem direct inspireerde waren de sierlijke houdingen. Deze inspiratie heeft hij tot uitdrukking gebracht in zijn serie yoga beelden. 

Joop Koopman is lid van de NVK en van de Noordhollandse keramisten vereniging.
 

Bekijk meer werken van Joop op: www.joopkoopmankeramiek.nl

 

Joop in de media

Body and MInd Amsterdam - oktober 2016

Publicatie Body and Mind Amsterdam

 

Video

Overige

Artikel Joop KoopmanArtikel Joop KoopmanArtikel Joop KoopmanArtikel Joop KoopmanArtikel Joop Koopman
Artikel Joop KoopmanArtikel Joop KoopmanArtikel Joop KoopmanArtikel Joop KoopmanArtikel Joop KoopmanArtikel Joop KoopmanArtikel Joop KoopmanArtikel Joop KoopmanArtikel Joop Koopman

 

© 2015 - 2019 Yoga-Art | Kunst voor en door yogi's | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel