Helena Arturaleza

Helena Arturaleza

 


Helena Arturaleza, geboren in 1992 net ten noorden van Amsterdam. Helena is altijd een creative geest geweest en van kinds af aan bezig zich creatief te uiten.

Ze heeft haar weg gevonden door middel van dans, muziek, schrijven en kunst en uit eindelijk gekozen om van de schilderkunst haar beroep te maken.

Ze heeft haar Havo ingeruild voor een MBO opleiding Art & design aan de creatieve industrie school, waar zij zich naast de studie creatief heeft kunnen ontwikkelen in de schilderkunst. In het laatste jaar gaf zij teken- en schilderles aan de leerlingen in de lagere klassen en sleepte ze verscheidene betaalde opdrachten binnen. Als gevolg daarvan startte zij haar kunstenaars bestaan op haar 20ste, waarbij zij zichzelf heeft aangeleerd om te schilderen en haar kunst heeft laten beïnvloeden door haar vele reizen.

Ook heeft zij haar werk laten beïnvloeden door haar vriend uit Chile, autodidact kunstenaar sinds zijn 10e levensjaar. Samen hebben zij in de afgelopen anderhalf jaar een reis gemaakt door noord, centraal en zuid Amerika, met het project genaamd “Around the world in 80 paintings”. Het doel van dit project was om meer kleur en kunst in de wereld te brengen en het ruilsysteem te stimuleren. Dit deden zij door muurschilderingen te maken bij publieke locaties, in ruil voor onderdak en eten, te exposeren op festivals exposeren en workshops te geven.

Het werk van Helena is geïnspireerd door vele invloeden over de wereld, het leven, de natuur en de vrouw. Het is gekarakteriseerd door spiritualiteit (visionary art) en surrealisme. Met haar schilderijen probeert zij een bewuste boodschap naar de wereld te brengen over de natuur en de spirituele evolutie van de mens. Door te schilderen representeert zij haar ziel en ware zelf, daarmee is het een reflectie van haar innerlijke proces en daarmee ook het proces van de menselijke evolutie.

Bekijk meer werken van Helena op: www.helenaschotman.nl

 

In de media

Paravisie - juli 2016

Interview Helena Schotman Paravisie

© 2015 - 2019 Yoga-Art | Kunst voor en door yogi's | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel