Kunstenaars

Bij Yoga-Art zijn gepassioneerde Yoga-Art-kunstenaars aangesloten. Een introductie van onze kunstenaars en hun visie op hun werk.

Joop KoopmanJoop maakt keramische beelden voor binnen en buiten.

Na ruim 25 jaar werkzaam geweest te zijn in het onderwijs,
leraar basisonderwijs en vervolgens leraar handvaardigheid in
het voortgezet onderwijs is hij  in 2001 full-time kunstenaar geworden.

Joop had zijn eerste expositie in beeldentuin Akermare te Akersloot. Daarna was hij vaste exposant bij galerie Lughien in Amsterdam en volgden galeries door heel Nederland. Ook op verschillende keramiekmarkten geeft Joop acte de precense.

De beelden van Joop worden o.a. verkocht bij galerie Smelik en Stokking  in Den Haag. Lees meer.. 

 

Helena ArturalezaHelena is altijd een creative geest geweest. Tijdens haar opleiding Art & Design heeft ze zich creatief kunnen ontwikkelen in de schilderkunst. 

Naast haar studie gaf zij teken- en schilderles aan leerlingen in de lagere klassen. Op haar 20ste koos ze er voor om van de schilderkunst haar beroep te maken. Met haar project “Around the world in 80 paintings” heeft ze anderhalf jaar Amerika doorgereisd. 

Helena's werk is geïnspireerd door vele invloeden over de wereld, het leven, de natuur en de vrouw. Het is gekarakteriseerd door spiritualiteit (visionary art) en surrealisme. Lees meer..

 

Wies Galjaard
Kunst is Expressie!

Kunst is een manier om vorm te geven aan wat in haar leeft en wat ze de wereld wil laten zien. Wies is autodidact kunstenares en vind het heerlijk om te onderzoeken en te ondervinden. Met haar schilderijen belicht ze de verschillende aspecten van het leven.

Daarin verweeft ze veel symbolisme en thema's als ontvankelijkheid, overgave, verbinding, strijdkrachtigheid en kwetsbaarheid. De toewijding waarmee ze haar kunst creëert, representeert de toewijding waarmee ze in het leven staat. Lees meer..


 

Maurice van de MeijsMaurice is 12 jaar geleden begonnen als fotograaf. Vanwege een blessure werd hij gewongen te stoppen met zijn breakdance carriere.  Als fotograaf kon hij vanuit een andere invalshoek bezig blijven met zijn passie. 

Hij reisde de wereld rond om op alle grote breakdance events te fotograferen en besloot om van fotografie echt zijn beroep te maken. Hij werkte in een grote fotografie winkel waar hij de kans kreeg om veel technische kennis op te doen en zich te verdiepen in belichting; wat uiteindelijk zijn specialiteit werd. 

Maurice werkt samen met bureaus zoals House of Orange, Boomerang Create en diverse merken, zoals Samsung, Vodafone, Red Bull, Puma, FHM, Playboy en Amstel. Lees meer..

 

Jurjen Fontein

Jurjen studeerde aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag, en Visuele Communicatie aan de Rijksacademie Amsterdam.

Hij exposeerde onder andere in Amsterdam, Berlijn, New York en Singapore.

In al zijn werk is zijn ‘joie de vivre’ terug te vinden. Zijn vele reizen naar het Verre Oosten versterkten de intensiteit van zijn werk. In 2001 richtte hij Art Event op. Daar organiseert en begeleidt hij creatieve workshops voor het bedrijfsleven en particuliere groepen. Sinds 2007 is hij ook als creatief coach verbonden aan Graffiti Workshops. Lees meer..

 

 

Iepke Seebregts & Saskia Hoek

Saskia Hoek en Iepke Seebregts werken al sinds 2004 samen onder de noemer Gekleurd Naakt.

Zij beschilderen het lichaam en creëren daarmee fascinerende tijdelijke kunstwerken die middels fotografie worden vereeuwigd. Met hun werk willen ze de schoonheid van het menselijk lichaam tot uitdrukking brengen. Ze vullen elkaar enorm goed aan, zowel bij het bedenken van concepten als tijdens het schilderen.

Hun meest recente project is de BodyYogaArt-kalender: 12 afbeeldingen van yogamodellen in hun favoriete yogahouding, gebodypaint door Gekleurd Naakt en gefotografeerd door Vincent Basler. Lees meer..

 

 

Elvira Pronk

Elvira Pronk - Buné is grafisch vormgever en yogadocent. Elvira heeft jaren op freelance basis gewerkt voor verschillende modemerken maar vult haar dagen nu met het geven van yogalessen en creatieve workshops voor kinderen en volwassen. En zo vindt ze haar balans tussen de dingen die ze het liefst doet mensen inspireren, in beweging brengen en te leren vertrouwen op hun kunnen.

Daarnaast is het haar passie om zelf te tekenen, schilderen en met collage technieken nieuwe beelden te creëren. Door de jaren heen heeft ze haar eigen stijl ontwikkeld en zo brengt ze yoga en ontwerpen samen op haar manier. Ze ziet zich zelf als creatief ondernemer en probeert de dingen die op haar pad komen vorm te geven van uit haar hart. Lees meer..

 

Marius Boer

Marius is na een jarenlange creatieve stop de uitdaging voor zichzelf weer aangegaan en heeft zijn passie, “het menselijk lichaam” nieuw leven ingeblazen.

Hij is een lange periode actief geweest in de studio en daarbuiten op het gebied van mode en muziek. Daarnaast heeft hij in de loop der jaren een collectie opgebouwd van vrij werk wat in kleine oplage zijn weg vond via exposities en publicaties in binnen- en buitenland.

Kenmerkend is het gebruik van zwart-wit, een wezenlijk onderdeel van zijn foto’s. Sleutelwoorden zijn integriteit en vertrouwen. Marius is net als zijn modellen naast dans en ballet geïnspireerd door de schoonheid van yoga poses en voegt daaraan, waar zinvol in zijn optiek, versterkende elementen toe. Lees meer..

 

Hannah Hakkenberg

Hannah tekent en schildert al haar hele leven. Daarnaast beoefent ze al zo’n tien jaar intensief yoga en rond op dit moment haar opleiding tot yogadocent af. 

Tijdens haar opleiding leerde ze ook om yantra’s te maken. In deze mystieke diagrammen komen haar liefde voor kunst en haar interesse voor het menselijke bewustzijn perfect samen. Ze houdt van de yantra’s omdat ze toegang geven tot de krachten van het universum, en omdat ze er zo bijzonder uitzien. 

Verder schrijft ze over magie en bewustzijn, en maakt vrij werk. Lees meer..

 

 

© 2015 - 2019 Yoga-Art | Kunst voor en door yogi's | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel